De voordelen

Op vakantie gaan in een stacaravan of camper wordt steeds populairder. Het gevoel van vrijheid is net iets groter dan in een hotel. Ook is vakantie vieren op deze manier aanzienlijk goedkoper, omdat je zelf de boodschappen doet, wat op zich al een heel avontuur kan zijn in het buitenland.

De voordelen op een rij:

• U hoeft niet van te voren te boeken
• U bepaalt zelf de route en het uiteindelijke doel
• U bepaalt hoe lang u wilt blijven

Het grote voordeel van een stacaravan ten opzichte van een camper, is dat u de auto ter beschikking heeft en zo de omgeving kunt verkennen.

Wanneer u besluit in Europa op vakantie te gaan, dan is elk land een goed uitgangspunt. Overal is een groot aanbod van campings. Zo zijn er kleine, eenvoudige campings, waar u voor een tientje per nacht al terecht kunt. Maar er zijn ook zeer luxueuze campings met een animatieteam, zwembaden en veel sportvoorzieningen. U kunt zelf kiezen welke manier van vakantie vieren uw voorkeur heeft. Er zijn campinggidsen in de handel, waar alle Europese campings in beschreven staan. Deze hoeft u niet eens meteen zelf aan te schaffen, maar zijn ook te leen in de bibliotheek. Zo’n campinggids is hartstikke leuk om je vakantie voor te bereiden.

Tegenwoordig is het nog handiger om de campinggids als app te downloaden voor op je mobiel of tablet.