Denk je er ook over je (sta)caravan te verhuren?

Een eigen caravan is heerlijk omdat je altijd je eigen vertrouwde spullen bij de hand hebt en je meestal niets van tevoren hoeft te reserveren. Maar daarnaast is het ook relatief duur. Denk aan onderhoud, stallingskosten en aanschaf. Vandaar dat het verhuren van de caravan steeds meer in trek komt.

Je caravan gebruik je gemiddeld maar enkele weken tot hooguit een paar maanden per jaar. Dan is het prettig als anderen ook hiervan kunnen profiteren. Zeker als je niet gebonden bent aan het hoogseizoen. Je verdient dan meteen een deel van de kosten terug.

Maak verschillende foto’s

Maar er zitten natuurlijk ook risico’s aan verhuren. Denk aan diefstal, schade of het niet goed omgaan met uw spullen. Ook kan het zijn dat mensen achteraf niet betalen. Daarom is het verstandig om goede afspraken te maken en vooraf te checken aan wie je verhuurt. Het is zaak gebruik te maken van een verhuurcontract. Maak vooraf verschillende foto’s van je caravan om zo vast te leggen in welke staat hij was voordat de verhuurder er gebruik van maakte. Laat de verhuurder ook een borgsom betalen en zorg dat de verhuurkosten vooraf zijn betaald.

Vergelijken

Als je het verhuren over wilt laten aan een organisatie, dan is het goed om het aanbod met elkaar te vergelijken. Het is ook aan te raden om naar de algemene voorwaarden van een verhuurorganisatie te kijken. Let dan op dingen als aansprakelijkheid. Het is ook een mogelijkheid om een advertentie te plaatsen op sites die hier speciaal voor zijn opgericht.

Rompslomp

Of je wel of niet gebruik maakt van de mogelijkheid tot verhuur blijft een heel persoonlijke keuze. Durf je het risico aan en denkt u ‘een extra centje is mooi meegenomen’? Of hou je niet van rompslomp en gedoe? Twijfel je? Praat er dan eens over met anderen. Dat kan soms helpen om je keuze duidelijk te krijgen. Een caravan blijft tenslotte voor velen een kostbaar tweede huisje!

Reacties zijn gesloten