Een groepsreis met je eigen caravan

Het is heerlijk om in het naseizoen nog eens lekker erop uit te trekken.  Geen drukte meer op campings. Heb je geen zin om er alleen of met zijn tweeën op uit te trekken? Overweeg dan eens een groepsreis met andere ‘caravanners’. Bij clubs en verenigingen kun je zelf een reis organiseren.

Samen activiteiten ondernemen

Het leuke van zo’n groepsreis is dat je andere mensen kunt ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Je neemt je eigen caravan mee op reis en je behoudt in zekere mate je vrijheid. Je kunt meedoen aan excursies, maar het hoeft niet. Als je panne hebt onderweg, kun je meteen anderen inschakelen en problemen samen oplossen. Op die manier heb je ook minder zorgen.

Aardig bedrag

Tegenwoordig zijn er genoeg clubs en verenigingen die iets dergelijks organiseren. Je kunt dan zelf ook met ideeën komen en een eigen reis gaan regelen.
Ben je gelovig? Kijk dan eens of een christelijke caravanclub misschien iets voor je is.
Er zijn ook genoeg commerciële organisaties, die een geheel verzorgde reis aanbieden. Je betaalt daar dan vaak wel een aardig bedrag voor.

Waar kun je zoal naar toe als je een eigen reis organiseert?

Als er onder de caravanners veel natuurliefhebbers zijn, is Noord-Italië een optie. De afstand is niet te groot om naartoe te rijden. Als je van adembenemende natuurplaatjes houdt, ben je daar zeker aan het goede adres!
Italiaans spreken is geen must. Het is wel handig om een boekje mee te nemen met eenvoudige zinnen die vertaald zijn. Met handen en voeten kom je zeker ook al een heel eind.
Hou je meer van steden? Dan is Avignon in Zuid Frankrijk een aanrader. De stad is prachtig en het weer is tot eind oktober zeker nog heel goed. Dankzij het relatief droge klimaat is het goed toeven.

Levendigheid

Een groepsreis is altijd een kwestie van persoonlijke keuze. Misschien twijfel je, maar het kan leuk zijn om eens een keer iets nieuws te proberen. De meeste mensen die hieraan mee hebben gedaan is het goed bevallen. De ontmoeting met anderen en het ondernemen van gezamenlijke activiteiten zorgt voor veel levendigheid!

Reacties zijn gesloten