Glamping op de camping

We kennen vooral de ouderwetse ‘sleurhut’, maar tegenwoordig is het erg hip om zelf je caravan te pimpen. Caravanity is de naam voor deze nieuwe stroming. Enthousiaste, creatieve mensen die zelf aan de slag gaan. In tijden van crisis een prima idee, toch? Op de website van caravanity zie je de meest uiteenlopende ideeën. Van grootmoeders caravan tot luxe romantische liefdeskasteeltjes. Je handen beginnen meteen te jeuken.

Best een leuk idee: Snuffelen op marktplaats voor een oudje en dan zelf aan de slag om er je droomvakantiehuisje van te maken.

Voordat je begint is het wel handig je caravan minimaal één keer te laten keuren.
Veilig Verkeer Nederland organiseert in het voorjaar, door het hele land, caravankeuringen. Voor een klein bedrag krijg je een technische keuring van je caravan, waardoor je veilig op pad kunt. Dit bespaart veel teleurstelling.

Hieronder een paar handige styling tips:

  • Plakfolie:
    Om je caravan snel te pimpen is het erg handig de kastjes of de wanden met plakfolie te bekleden. In de winkel hebben ze allerlei soorten. Of je nu houdt van sloophout, retro of delfs blauw, het kan allemaal.
  • Zithoek vernieuwen:
    Als je niet zo goed bent met een naaimachine, kun je met een nietpistool, heel goed nieuwe stof om je banken maken.
  • Verven:
    In principe kun je alles aan een caravan verven, binnen en buiten. Maak de ondergrond goed vetvrij, gebruik een universele primer, laat het goed drogen en lak het af in je favoriete kleur.

De vloer:Het is meestal een heel karwei om de vloer opnieuw te doen, losse vloerkleden of tapijttegels zijn gemakkelijker te leggen.

Reacties zijn gesloten