Haast geboden bij het inpakken – Caravan aan huis parkeren mag maximaal drie dagen

Wat is er heerlijker dan lekker in het najaar weg te trekken met je caravan. Je  eigen tijd bepalen en maar zien waar je uitkomt. Maar wat moet er allemaal mee? Je vindt het misschien fijn alles nog eens goed schoon te maken en in te pakken. Maar dan komt de buurman ineens klagen dat de caravan weg moet.

In iedere gemeente zijn regels opgesteld voor het parkeren van de caravan. Dit geldt voor de openbare weg maar ook voor het eigen erf.Mensen die wat ruimer wonen en de caravan op hun eigen terrein kunnen plaatsen, zijn officieel ook aan een maximale periode gebonden. Tenzij de caravan geheel uit het zicht staat.

Gasflessen

Wat het er allemaal niet duidelijker op maakt, is dat iedere gemeente weer zijn eigen regels heeft. In de meeste gevallen geldt echter dat de caravan niet langer dan drie dagen op de openbare weg mag staan. Dat is niet echt lang als je nog van alles wil regelen. Denk aan zaken zoals het inspecteren en aanvullen van de gasflessen en het bekijken van de belading.  En zo zijn er nog meer dingen, zoals bijvoorbeeld controle op kleine technische mankementen en het schoonmaken van de waterleiding.

Politie

Veel mensen nemen het niet zo nauw en nemen wat langer de tijd. Als bij jou in de straat tolerante mensen wonen, zal dit niet zo gauw een vaart lopen. Maar anders staat de politie bij je op de stoep. In de meeste gevallen begint het met een waarschuwing en het verzoek de caravan weg te brengen. Later kan een bekeuring volgen.

Onverwachte verrassingen

Ook op je eigen erf kan de caravan niet onbeperkt staan. Je hebt wel ruimer de tijd om in te pakken en bij thuiskomst schoon te maken. Maar de caravan het hele jaar door op je eigen terrein stallen kan ook tot problemen leiden, als deze in het zicht staat.  In de gemeente Groesbeek bijvoorbeeld, geldt een maximale periode van drie weken (art 5.6). Check bij je eigen gemeente wat de regels zijn. Je vindt daar de adresgegevens en de website. Als je dan de zoekterm ‘ parkeren caravan’ intoetst weet je hoe het zit. Dan kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan!

Reacties zijn gesloten