Is het slim om je caravan te verzekeren?

Een caravan is voor sommige mensen een hele investering. Ook al kun je een tweedehands caravan al voor een schappelijk prijsje kopen, toch heb je er misschien lang voor gespaard. Het rijden met een caravan is daarnaast ook een stuk moeilijker rijden dan zonder. Indien je schade oploopt met je caravan, hoe zit het dan met de verzekering en de waarde van de caravan? 

Total loss

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Denk bijvoorbeeld aan de bekende tolpoortjes als je in Frankrijk bent. Voor je het weet zit je er tegenaan! Een caravan kan namelijk breder zijn dan je auto. Het hangt dan van de schade af in hoeverre je caravan nog te gebruiken is. In sommige gevallen zorgt een kleine deuk in de hoekverbinding al voor een total loss verklaring!

Hagel

Helaas heb je op vakantie geen invloed op het weer. Als je het slecht treft kun je zomaar te maken krijgen met een flinke hagelbui, dit veroorzaakt normaliter veel schade en de verzekering dekt vaak niet de schade. Het is daarom belangrijk om je te verdiepen in het aanbod en de dekking van de verschillende verzekeringen. Je kunt kiezen voor een standaard dekking of een meer uitgebreid pakket. In het laatste geval ben je ook verzekerd bij het omslaan van je caravan, botsingen of het van de weg raken. Wist je dat een caravanverzekering alleen de schade dekt als de caravan niet gekoppeld is aan de auto? Als de caravan wel gekoppeld is aan de auto valt hij namelijk onder de WA-dekking van deze auto. Zorg dus dat je goed bent voorbereid indien je op vakantie gaat met de caravan.

Slingeren

Als je er uit bent met de verzekering, kun je met een gerust hart op vakantie gaan. Dan is het handig een aantal dingen nog eens te checken. Denk bijvoorbeeld aan de belading van je caravan. Het is heel belangrijk dit goed te doen. Het voorkomt dat je gaat slingeren en van de weg af kunt raken. Als je alles in gereedheid hebt gebracht, kun je heerlijk wegrijden. En dan is het genieten maar!

Reacties zijn gesloten