Onderhoud van uw tent

Het tentdoek

Het belangrijkste is, de tent altijd gortdroog en schoon op te bergen. Maak ook de slik-randen goed schoon.Zorg er voor dat de ritsen open zijn als je de tent oprolt, anders bestaat de kans dat tijdens het oprollen de tandjes uit elkaar knappen. Vouw voor de winterberging de tent losjes op en zorg dat er geen muizen bij kunnen komen.
Knoop de scheerlijnen vast zoals op één van de foto’s, dat voorkomt dat ze in de knoop raken.

Verwijderen van vlekken

Vogelpoep: Eerst laten drogen, daarna voorzichtig afborstelen en met lauw water nabehandelen. Hars: Eerst goed laten drogen, daarna met de nagel voorzichtig afkrabben. Verder niet behandelen.

Zeep tast het tentdoek aan en kan lekkage veroorzaken. Laat daarom ook geen hand-doek of theedoek op de tent drogen! Gebruik voor vlekken, indien nodig, royaal handwarm water, laten drogen. De meeste vlekken verdwijnen in de loop van de tijd vanzelf.

Impregneren

Door het katoenen tentdak te impregneren, maak je het doek opnieuw waterdicht. Bovendien werkt het middel rot- en schimmelwerend. Kijk voor alle informatie over impregneren onder het kopje impregneren links op deze pagina.

Stokken en pennen

Schuif de stokdelen altijd recht in en uit elkaar. Niet draaien, dit veroorzaakt beschadigingen. Goed droog opbergen zonder dop. Indien de stok stroef in en uit elkaar gaat de over elkaar schuivende delen met een vetstift invetten, een vetstift is bij ons te koop. Eventuele bramen in het aluminium kun je voorzichtig wegschuren.
Ook voor pennen en haringen geldt altijd schoon en droog opbergen.

Grondzeil

Het grondzeil maak je het beste schoon met lauw water. Als je een tentluier gebruikt, blijft de onderkant van de binnentent veel schoner. Bovendien blijft het gras mooier onder een tentluier dan onder het grondzeil van een binnentent.

Gebruik nooit landbouwplastic onder het grondzeil, dit kan het grondzeil poreus maken. Wij verkopen zwart stevig materiaal in twee maten, deze bevatten gegarandeerd geen weekmaker.