Waar moet ik op letten?

Een tour- of stacaravan kopen, waar moet ik op letten?

Heerlijk op vakantie met je eigen spullen om je heen. Dat kan met een caravan. Best comfortabel reizen. Het is belangrijk bij de aanschaf eerst na te denken wat u precies wilt.

Een vaste standplaats of rondtoeren?
Een nieuwe caravan of een gebruikte?
Als u deze antwoorden al heeft, dan is het handig een budget te bepalen. Denk hierbij aan het jarenlange vakantieplezier van een caravan en wat het zou kosten om al die nachten in een hotel te verblijven.

Hoe groot moet de caravan zijn en hoe is de indeling?

Door uzelf deze vragen te stellen kunt u een keuze maken:

• Voor hoeveel personen is de caravan bestemd?
• Moet er plek zijn voor grote spullen, een kinderwieg, fietsen, een looprek, enz.
• Hoeveel slaapkamers moeten er zijn? (denk aan evt gasten)
• Welke spullen moeten zeker in de caravan passen?

Laadvermogen en gewicht
Het aantal en het gewicht van de personen die in de caravan verblijven, bepalen hoe groot het laadvermogen van de caravan moet zijn. Kies een caravan met een zo groot mogelijk laadvermogen. Ook bij een stacaravan is dit belangrijk, omdat hij naar de standplaats vervoerd moet worden. Op het kenteken van uw auto kunt u zien welk gewicht de auto mag trekken.

Persoonlijke smaak
De verdere aanschaf voorwaarden hangen af van uw persoonlijke smaak. Wanneer u extra accessoires wenst, is het handig deze meteen bij de koop van uw caravan aan te schaffen. Meestal is dat goedkoper, omdat u kunt onderhandelen over de totaalprijs. Als u geen caravan heeft om in te ruilen, is het sowieso gangbaar 10% van de verkoopprijs af te krijgen.